Wkłady filtracyjne PURITY C Quell ST zaprojektowano specjalnie z myślą o zastosowaniu w lokalach gastronomicznych, firmach cateringowych i w urządzeniach vendingowych. Obniżają one twardość węglanową wody pitnej, znacząco zmniejszając w ten sposób ryzyko powstawania osadów wapiennych w podłączonym urządzeniu końcowym. Wiążą one również jony metali, takich jak ołów lub miedź. Filtr redukuje substancje zakłócające smak i aromat (na przykład pozostałości chloru) zarówno w filtrowanej wodzie, jak i w wodzie z obejścia.
Wkład można wykorzystywać w ekspresach do kawy i espresso oraz automatach i piecach konwekcyjno-parowych.
DANE TECHNICZNE:
- Rozmiar: C50
- Wydajność ekspresów do kawy/espresso i automatów (przy twardości węglanowej 10°dH i obejściu 40%): 960 l
- Wydajność ekspresów do kawy/espresso i automatów (przy twardości węglanowej 10°dH i obejściu 30%): 831 l
- Wydajność ekspresów do kawy/espresso i automatów (przy twardości węglanowej 10°dH i obejściu 0%): 600 l
- Maksymalne ciśnienie robocze: 8,6 bara
- Położenie robocze: poziome i pionowe
- Wymiary wkładu z głowicą (szer./gł./wys.) : 119/108/268 mm
System filtracyjny
Sprawdzona, czteroetapowa technologia filtracji BRITA dekarbonizuje wodę:
1. Filtracja wstępna
Filtr wstępny zatrzymuje duże cząsteczki.
2. Redukcja twardości węglanowej
Mieszanka filtrująca redukuje twardość węglanową, a przez to nawarstwianie się kamienia.
3. Filtracja węglem aktywnym
Cała woda – w tym z obejścia – przepływa przez filtr z węglem aktywnym w celu usunięcia substancji negatywnie wpływających na jej smak i zapach.
4. Filtracja dokładna
Na końcu włóknina zatrzymuje pozostałe drobne cząsteczki.
Technologia IntelliBypass
Unikalna technologia IntelliBypass umożliwia zachowanie stałej, wysokiej jakości wody, niezależnie od objętości strumienia wody z obejścia. Dzieje się tak również w przypadku niskiego ciśnienia przepływu wody.